Bu atölyede temel amaç yine tüm atölyelerde olduğu gibi, dikkat, koordinasyon, miktar algılaması, bütüncül bakabilme, üretebilme, kendini ifade edebilme, insanlar için bir şeyler yapabilme duygu ve düşüncesi geliştirilir. Aynı zamanda da tabii ki gerçek bir yaşam becerisi katar.
Hayatta kalmasını sağlayacak temel bir beceri kazanırken çocuklarımız, aynı zamanda gerçek yenebilir, paylaşılabilir son derece özgüven ve ince motor becerisi geliştiren bir ürün ortaya koyuyor çocuklarımız. Yaptıkları pasta, kek, börek, salata ve reçelleri hep beraber yiyorlar. Böylece hem sağlıklı yaşama dair zihinleri doluyor hem de paylaşmanın ne demek olduğunu anlıyorlar.
Bu çalışmalar çocukların sosyalleşmelerine katkıda bulunur, iş birliğini ve ekip çalışmasını öğrenirler,
Turşu nasıl kurulur, krema nasıl yapılır, fırında kaç dakikada kurabiye pişer gibi bilgileri öğrenirken bir yandan yemek yaparken dikkat edilmesi gereken kuralları öğrenirler.
Mutfak atölye çalışmalarımız çocukların kendi yetenek ve zevklerini keşfetmelerini sağlarken aynı zamanda sağlıklı beslenme konusunda bilinçlenir, hazır gıdalardan kendi istekleri ile uzaklaşmalarına yardımcı olur.