KURUCUMUZUN MESAJI

‘Eğitime yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır’ felsefesiyle yola çıkan ÇİZGİ KOLEJİ, başarılı bireyi sadece çözdüğü testteki doğru net sayısıyla belirlemez. Bize göre BAŞARILI birey hayatını kolaylaştıracak pratik kazanımları edinmiş ve YAŞAM BAŞARISI yüksek kişidir. Cumhuriyet tarihimizin en büyük kazanımı olan KÖY ENSTİTÜLERİ’Nİ kendisine kılavuz edinen ÇİZGİ KOLEJİ, kurduğu ATÖLYELERLE 21. Yüzyıl becerilerine uygun davranışları çocuklarımıza kazandırıyor. Örneğin; Anaokulu öğrencimiz yoğurda maya çalmak, elbisesini katlamak gibi günlük becerileri başarırken bunun

yanında okul öncesi STEM uygulamalarını da öğreniyor. İlkokul öğrencimiz YAŞAM BECERİLERİ ATÖLYESİNDE şarjlı matkapla vida sıkmayı, lehim yapmayı öğrenir. TEKNO MÜHENDİSLİK ATÖLYEMİZDE Elektrik akımının devrelerle ilişkisini öğrenir. Ortaokul öğrencilerimiz ütü yapmayı öğrenirken, kodlamayla kendi oyunlarını yazmaktalar. Lise öğrencilerimiz YAŞAM BECERİLERİ derslerinde sakal tıraşı yapmayı ve kahve pişirmeyi öğrenirken, diğer taraftan fabrika simülatörü tasarlayabiliyorlar. Yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli diye tanımladığımız bu süreç, çocuklarımızı Hem HAYATA hem de SINAVLARA keyifle hazırlıyor. Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş bir nesil yetiştirme misyonuyla çıktığımız bu yolda, en değerli varlıklarını -çocuklarını- güvenip bize teslim eden velilerimizin desteği, okullarımızın kalite çıtasını yükselten muhteşem eğitim kadromuzun fedakâr çabası ve yöneticilerimizin üstün performansı sonucunda, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılına 8 kampüste 18 okulla başlayacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. ÇİZGİ KOLEJİ sunduğu hizmet anlayışıyla BUTİK, uyguladığı eğitim metotları ile ALTERNATİF bir eğitim kurumu vizyonunu taşıyarak Türkiye’nin En iyi BUTİK OKULU olma yolunda emin adımlarla yürüyor.

ULAŞ VELİOĞLU
Çizgi Koleji Kurucusu