Çizgi Koleji

Çizgi koleji

Stem otobüsü

STEM OTOBÜSÜ NEDİR ?

Elektriği olmayan bir köyde eğitim hayatına başlayan ÇİZGİ Kolejleri Kurucusu Ulaş Velioğlu, çocukluk hayalini GEZİCİ STEM OTOBÜSÜ PROJESİ ile hayata geçiriyor. Köy çocuklarını STEM eğitimiyle buluşturan Velioğlu, “2 Aylık bir süreçte yaklaşık 1000 öğrencimize ulaştık. Gittiğimiz her okulda çocukların muhteşem heyecanını merakını ve gözlerindeki ışıltıyı görüyoruz. Öğrencilerle beraber bu okullardaki değerli yönetici ve öğretmen arkadaşlarımızla da aynı heyecanı paylaşıyoruz.” diye konuşuyor.

Videoyu oynat

sıkça sorulan sorular

STEM OTOBÜSÜ NEDİR ?

Ben ilkokulu aynı zamanda memleketim olan Bitlis ili Adilcevaz İlçesi Harmantepe köyü ilkokulunda rahmetli babam, öğretmenim Yahya Velioğlu’nun okuttuğu birleştirilmiş sınıfta okudum. O dönemde köyümüzde henüz elektrik yoktu. Dolayısıyla bilgisayar ya da başka bir elektronik cihazla tanışma şansım olmadı. İlkokuldan sonra babamın tayini Hatay’a çıktığında görev yaptığı köyde ortaokul olmadığı için

ortaokul eğitimimi Yayladağı YİBO (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) da tamamladıktan sonra, liseyi Diyarbakır’da okudum ve ardından Üniversite eğitimi için İstanbul’a geldiğimde bilgisayarla tanıştım. Üniversite yıllarının ardından iş hayatına başladığımda bir gün bir imkân yaratıp köy okulu çocukları için bir şey yapabilmenin hayalini kurdum.
ÇİZGİ Koleji’nin eğitim modelini Beceri Temelli Eğitim olarak kurguladık. Bu modelin en önemli enstrümanları ATÖLYELER oldu. 21. Yüzyıl becerilerini öğrencilerine kazandırdığımız bu atölyelerden TEKNO MÜHENDİSLİK ATÖLYESİ bünyesinde öğrencilerime STEM Eğitimi ve uygulamaları yaptırıyoruz. Benim yıllardır hayalini kurduğum köy okullarına bir fayda sağlayacak proje arayışım tam da burada ÇİZGİ KOLEJİ GEZİCİ STEM OTOBÜSÜ olarak ortaya çıktı. Altı aylık bir hazırlığın ardın ilk defa Silivri’nin Sayalar Köyünde hizmet vermeye başladı ve çalışmalarımıza başka okullarda devam ediyoruz.

Dördüncü sanayi devrimine geçiş tartışmalarının yaşandığı günümüzde, iş yapış biçimlerinden ekonomik ilişkilere kadar her şeyin değişmekte olduğunu görüyoruz. Geleceğin dünyasında yer alabilecek yetişmiş insan gücünün yetiştirilmesi konusunda esas sorumluluk eğitim kurumlarında. Eğitim kurumlarımızın geleceğin mesleklerine uygun donanımda insan yetiştirmek için öncelikle gelecekte ihtiyaç duyulan beceri alanlarını dikkate alması gerekiyor. İşte bu noktada öne çıkan bir kavram olarak STEM’i görüyoruz. STEM yaklaşımı bilim, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematiğin bütünlüklü öğretilmesi gereğine işaret ediyor. Biz STEM otobüsümüz ile çoklu yetenekler konusunda okullarımızda çalışan yetenek ve beceri atölyelerinin birer örneğini Trakya bölgesindeki köy okulu öğrencilerine taşımak için yola çıktık. Bu yolculukta edu4ware yaklaşımıyla Eğitim 4.0 konusunda ufuk açıcı çalışmaları bulunan sayın Prof. Dr. Sinan Alçın da bize içtenlikle destek sundu. Neticede projemiz köy okulu çocuklarının hayallerini de topladığımız daha bütünlüklü bir Eğitim 4.0 projesine dönüşmüş oldu.

2 Aylık bir süreçte yaklaşık 1000 öğrencimize ulaştık. Gittiğimiz her okulda çocukların muhteşem heyecanını merakını ve gözlerindeki ışıltıyı görüyoruz. Öğrencilerle beraber bu okullardaki değerli yönetici ve öğretmen arkadaşlarımızla da aynı heyecanı paylaşıyoruz. Otobüsümüzde bir HAYAL KUTUSU var. Bu kutuya öğrenciler hayallerini yazıp atıyorlar. Proje tamamlandığında bu kutudaki mektuplardan bir kitap oluşturmayı hedefliyoruz.

ÇİZGİ Koleji öğretmen ve öğrencileri projeyi beraber yürütüyor. Öğrencilerimiz öğretmenlerinin gözetiminde okulda öğrendikleri STEM uygulamalarını gittiğimiz okullardaki kardeşleriyle paylaşıyorlar.

ÇİZGİ Kolejlerinin öğretmen, öğrenci, yönetici ve velilerimizin desteği ne kadar doğru bir yolda olduğumuzun en somut göstergesi.
Sosyal sorumluluk projelerine yaklaşımınız, bu alanda ÇİZGİ Kolejlerinin vizyon ve hedeflerinden bahsedebilir misiniz?
Toplumdan aldığımızı topluma geri verme sorumluluğumuzu hiç unutmamamız gerekiyor. Ben ilkokulu rahmetli babam Yahya Velioğlu’nun öğretmenliğinde birleştirilmiş sınıfta okudum. Eğer ben Bitlis ili Adilcevaz ilçesinin Harmantepe köy okulunda bu tür bir eğitim alarak bugün ÇİZGİ Kolejlerinin Kurucusu olabiliyorsam, çocuklarımıza daha fazla imkân sağlandığında yapabileceklerini bir düşünün. İşte ÇİZGİ Koleji olarak bizi bu sosyal sorumluluk projesine tutkuyla bağlayan şey budur.

‘Eğitime yapılan yatırım, insana yapılan yatırımdır’ felsefesiyle yola çıkan ÇİZGİ Koleji, başarılı bireyi sadece çözdüğü testteki doğru net sayısıyla belirlemez. Bize göre BAŞARILI birey hayatını kolaylaştıracak pratik kazanımları edinmiş ve YAŞAM BAŞARISI yüksek kişidir. Cumhuriyet tarihimizin en büyük kazanımı olan KÖY ENSTİTÜLERİ’Nİ kendisine kılavuz edinen ÇİZGİ Koleji, kurduğu ATÖLYELERLE 21. Yüzyıl becerilerine uygun davranışları çocuklarımıza kazandırıyor. Örneğin; Anaokulu öğrencimiz yoğurda maya çalmak, elbisesini katlamak gibi günlük becerileri başarırken bunun yanında okul öncesi STEM uygulamalarını da öğreniyor. İlkokul öğrencimiz YAŞAM BECERİLERİ ATÖLYESİNDE şarjlı matkapla vida sıkmayı, lehim yapmayı öğreniyor. TEKNO MÜHENDİSLİK ATÖLYEMİZDE elektrik akımının devrelerle ilişkisini öğreniyor. Ortaokul öğrencilerimiz ütü yapmayı öğrenirken, kodlamayla kendi oyunlarını yazmaktalar. Lise öğrencilerimiz YAŞAM BECERİLERİ derslerinde sakal tıraşı yapmayı ve kahve pişirmeyi öğrenirken, diğer taraftan fabrika simülatörü tasarlayabiliyorlar. Yaparak ve yaşayarak öğrenme modeli diye tanımladığımız bu süreç, çocuklarımızı hem HAYATA hem de SINAVLARA keyifle hazırlıyor. Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş bir nesil yetiştirme misyonuyla çıktığımız bu yolda, en değerli varlıklarını -çocuklarını- güvenip bize teslim eden velilerimizin desteği, okullarımızın kalite çıtasını yükselten muhteşem eğitim kadromuzun fedakâr çabası ve yöneticilerimizin üstün performansı sonucunda, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılına 8 kampüste 18 okulla başlayacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. ÇİZGİ Koleji sunduğu hizmet anlayışıyla BUTİK, uyguladığı eğitim metotları ile ALTERNATİF bir eğitim kurumu vizyonunu taşıyarak Türkiye’nin En iyi BUTİK OKULU olma yolunda emin adımlarla yürüyor.

Biz bu sosyal sorumluluk projemizle, geleceğin donanımlarıyla sadece imkânı olan değil imkânı olmayan çocuklarımızın da tanışmasını hedefliyoruz. ÇİZGİ Kolejilerinin ağırlıklı olarak kurulu bulunduğu batı Marmara bölgesinde bu hedefe doğru yol alıyoruz. Türkiye’nin birçok yerinden çok yoğun talep geliyor. Bir otobüsle talebin tümüne cevap vermemiz imkânsız. İmkânı olan eğitim gönüllüsü iş adamları eğitim kurumları ve bu alanda adım atmak isteyen herkesle projemizi paylaşmaya hazırız. Hedefimiz bizim dışımızdaki eğitim kurumlarının da bu sosyal sorumluluk projesinin bir yanında bulunmaları ve hep birlikte bütün ülkeye geleceğin prototipini taşımamızdır.

Bugün çocuğunuzun hayatını zenginleştirin

Adres

Biga /Avcılar /Silivri

TELEFON

+90 212 727 79 00

E POSTA

info@cizgi.k12.tr

Sohbeti Başlat
1
Bilgi Alın.
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?