çizgi koleji

İşitsel Sanatlar Atölyesi

Ruhun gıdası olan müzik atölyemizde hayat buluyor. Yetenek ve ilgiler doğrultusunda müzik eğitimi verilip işitsel beceriler yaratıcılık ile yoğruluyor.

Yeterli ensturman ve uzman öğreticilerimizle öğrencilerimizin geleceklerine yön veriyor işitsel becerilerini geliştiriyoruz.

Çocuk müzik kursunun gelişim sürecine kattığı faydalar, ileriye dönük planlarınızın da şekillenmesine zemin hazırlayacaktır. Zeka gelişimi yönünden büyük bir önemi bulunan kurslar, çocuğunuzun müziği sevmesine ve enstrüman kullanabilmesine olanak tanıyacaktır.

FAYDALARI NELERDİR?

Çocuğa verilen müzik eğitimi yalnızca ritim, ses, nota gibi temel kavramların öğretilmesine katkı sağlamamaktadır. Zeka gelişim düzeyini belirgin seviyelere çıkaran bu eğitim kapsamında, dersi dinleme, anlama ve çalışma yapma gibi süreçler de söz konusu olabilmektedir.

Okul başarı oranının artış gösterdiği bu alıştırmalar koordinasyon kavramına yönelik olumlu etkilere de sahiptir. Özellikle el ve göz arasındaki etkileşimin doğru ve amacına uygun olarak yapılması, çocuk gelişim kursunun sağladığı olanaklardan biri olarak kabul edilmektedir.

Bu kursa giden giden çocuklarda enstrüman çalabilmenin verdiği özgüven artış göstermekte, sosyalleşme ve sorumluluk alabilme kavramları pekiştirilmektedir.

Müziğin eğlenceli bir aktiviteye dönüştürülmesiyle birlikte aileler ile gidilecek çocuk müzik kursu uygulamaları bulunabildiği gibi bireysel katılım sürecini hızlandıracak çalışma teknikleri çocuklara büyük bir katkı sağlamaktadır.

DSC_0132-scaled.jpg
DSC_0069-scaled